HomeNieuwsSGP-raadslid Kraamer vertrekt uit de politiek

SGP-raadslid Kraamer vertrekt uit de politiek

Publicatiedatum: 7 nov. 2018

 

Peter Kraamer, fractievoorzitter van de SGP, heeft aangegeven op afzienbare termijn zijn ambt als raadslid neer te leggen.

Onlangs is hij verkozen tot ouderling van de Gereformeerde Gemeente van Tholen. Kraamer voelde zich geroepen, heeft het ambt aanvaard en is inmiddels bevestigd. Zowel het raadswerk als het werk binnen de kerkenraad neemt veel tijd in beslag. Daarom heeft Kraamer besloten te stoppen met het raadswerk.

Kraamer: “Ik heb een opgroeiend gezin en vind dat hier mijn eerste verantwoordelijkheid ligt. Het is mooi om iets te betekenen voor de maatschappij, maar de balans met thuis moet er ook zijn.

Als ik beide ambten tegelijk blijf doen zal die balans er niet zijn”. Hij ziet er naar uit om in de kerkelijke gemeente zijn werk te mogen verrichten. Het gaat uiteindelijk voor ieder persoonlijk maar om één ding: “Kunnen we met Christus als borg sterven?.

 

Hoewel het bericht van Kraamer onverwacht kwam voor het bestuur van de lokale SGP, ziet secretaris Martien van Dijke de toekomst voor de fractie met vertrouwen tegemoet. “We kunnen ons gelukkig prijzen dat er veel mensen actief zijn rond de SGP fractie. Steunfractieleden Jos van de Breevaart en Ruud Muijt zijn recent al gestart in respectievelijk de commissies Ruimte en Samenleving.

Na de aankondiging van Kraamer is het bestuur direct aan de slag gegaan met het organiseren van vervanging.

De nummer 8 van de kandidatenlijst (gemeenteraadsverkiezingen maart), Ruud Muijt, zal als nieuwkomer in de gemeenteraad de plaats van Peter Kraamer innemen en lid worden van de commissie Bestuurszaken.

Cees Verloop wordt de fractievoorzitter. Verloop is sinds 2014 raadslid en tevens voorzitter van de SGP fractie voor het Waterschap. Samen met Kraamer maakte hij al deel uit van de commissie Bestuurszaken. Van Dijke: “We zijn er dankbaar voor dat er ervaren vervangers gereed staan.

 

Muijt neemt de plaats van Kraamer graag in. “In de afgelopen 5 jaar heb ik al de nodige ervaring opgebouwd als lid van de steunfractie en permanente campagnecommissie. Hoewel het vertrek van Kraamer ook voor mij als een verrassing komt, zie ik er naar uit om de opgedane ervaring in te zetten voor de Thoolse samenleving.

Ik zie het als mijn opdracht een brug te slaan tussen de samenleving en de politiek. Natuurlijk zal ook ik mijn tijd nu anders in moeten gaan delen gezien de diverse activiteiten binnen de gemeente waar ik bij betrokken ben. Maar ‘die brug slaan’ blijft voor mij één van de speerpunten waar ik aan wil blijven werken.”

Muijt heeft nog even om zich op de nieuwe taak voor te bereiden, omdat Kraamer in januari hoopt af te zwaaien.

Kraamer vind het jammer om te stoppen: “Er gebeurt heel veel op dit moment. Diverse ontwikkelingen binnen de gemeente en de provincie zorgen voor volle agenda’s in de gemeenteraad.

Ons verkiezingsprogramma, met als titel ‘Samen Tholen Bouwen en Bewaren’, geeft concrete antwoorden op de vraagstukken die spelen in Tholen. Ik had daarmee graag nog verder gebouwd aan onze gemeente. Maar ik moet ook verstandig zijn.

We hebben veel talent rond de fractie en ik heb daarom deze keuze kunnen maken