HomeNieuwsOnderzoeksbureau peilt winkeliers over zondagsopenstelling

Onderzoeksbureau peilt winkeliers over zondagsopenstelling

Onderzoeksbureau peilt winkeliers over zondagsopenstelling

Publicatiedatum: 28 dec. 2018

 

Op verzoek van de Thoolse raadsfracties van de SGP en de ChristenUnie voert onderzoeksbureau I&O Research een onderzoek middels een korte vragenlijst uit naar zondagsopenstelling van winkels in de gemeente Tholen. Doel is om een goed beeld te krijgen van de opvattingen van winkeliers in de gemeente Tholen. De uitkomsten van het onderzoek zijn beschikbaar voordat de gemeenteraad op 16 januari 2019 in de commissie Bestuurszaken vergadert over de zondagsopenstelling.

Naast algemene achtergrondkenmerken zoals de branche en het aantal werknemers, wordt winkeliers in dit onderzoek gevraagd of men tevreden is met de huidige situatie, waarin zondagsopenstelling van winkels in de gemeente Tholen niet mogelijk is. Ook de voorgestelde mogelijkheid tot zondagsopenstelling van een aantal servicegerichte winkels komt aan bod. Tot slot wordt de winkeliers gevraagd wat de belangrijkste overwegingen zijn om wel/niet op zondag open te willen gaan.

De ingevulde vragenlijsten gaan rechtstreeks naar I&O Research, een maatschappelijk betrokken, onafhankelijk onderzoeksbureau, en worden daar vertrouwelijk behandeld en verwerkt. Analyse en rapportage van de uitkomsten wordt zo uitgevoerd dat antwoorden niet te herleiden zijn naar individuele personen of winkels. De resultaten van het onderzoek zullen met de gemeenteraad en de ondernemersverenigingen gedeeld worden.

Om een getrouw beeld van de werkelijkheid te krijgen, is het van belang dat zoveel mogelijk winkeliers de enquête invullen. De vragenlijst met daarin de unieke inlogcode zal uiterlijk zaterdag 29 december op de mat vallen, waarna het tot en met vrijdag 9 januari mogelijk is om de vragenlijst in te vullen. Winkeliers die de vragenlijst liever op papier invullen, kunnen dat doen door de ingevulde vragenlijst kosteloos te retourneren naar I&O-research. De barcode op de papieren vragenlijst zorgt ervoor dat iedere verstuurde vragenlijst slechts één keer ingevuld kan worden.