7 november 2016

Week van het leven

 

Deze week is het de week van het leven. Verschillende maatschappelijke organisaties en politieke partijen werken hierin samen. De focus wordt gelegd op de gruwelijke abortuspraktijk in ons land.

In Nederland eindigt 1 op de 7 zwangerschappen in abortus provocatus. Per jaar worden er ruim 30.000 abortussen uitgevoerd. Een absurd hoog aantal. Dit mogen we nooit gewoon gaan vinden. Helaas is abortus een verworven recht van de vrouw geworden. Maar heeft het ongeboren leven dan geen enkel recht?

Het ondergaan van een abortus is voor vrouwen beslist niet zonder risico’s. Abortus zorgt heel vaak voor psychische stoornissen die vrouwen vaak een leven lang met zich meedragen. Verder veroorzaakt abortus vaak problemen bij latere zwangerschappen. En abortus lijkt een hogere kans op borstkanker te geven.

Veel abortussen worden uitgevoerd vanwege financiële redenen. Daarom moet de overheid veel (meer) geld beschikbaar stellen voor advies en begeleiding zoals dat onder andere gebeurt door de organisaties Siriz en Fiom. De abortuspil moet niet beschikbaar gesteld worden via de huisarts. In plaats daarvan moeten bij huisartsen juist informatiefolders verkrijgbaar zijn met verwijzingen naar hulporganisaties.

De NIPT-test moet alleen bij medische noodzaak aangeboden worden en niet standaard aan iedere zwangere vrouw. We willen toch niet naar een Down-vrije samenleving?

De Bijbel leert dat God de Schepper is van alle leven. Direct bij de conceptie ontstaat er menselijk leven. Een foetus is dus niet zomaar een vrucht! Dit beginnend, kwetsbaar en beschermwaardig menselijk leven mag niet in de medische afvalbak terecht komen.

De Bijbel beschrijft het zo mooi en teer: “Ik loof u, omdat ik op een heel vreselijke wijze wonderbaarlijk gemaakt ben; wonderlijk zijn Uw werken; ook weet het mijn ziel zeer wel.” (Psalm 139:14)

 

Kijk voor meer informatie op www.weekvanhetleven.nl