12 april 2021

Tweede Kamerverkiezingen

Deze verkiezing ligt inmiddels achter ons. De kersverse partijvoorzitter, Dick van Meeuwen gaf begin maart in De Banier antwoord op de vraag waarom je SGP zou stemmen:

‘Dat heeft alles te maken met de Bijbelse normen en waarden, verankerd in de grondslag van onze partij. Zij vormen de ziel van onze overtuiging, al meer dan 100 jaar! Nee, de Bijbel is geen politiek handboek, maar geeft wel hoofdrichtingen aan over bijvoorbeeld het menselijk leven en een eerlijke en rechtvaardige overheid. Die normen zijn tijdloos en onopgeefbaar. Ze zijn en blijven goed voor iedere samenleving.’

We zijn dankbaar dat onze partij haar zetels in de Tweede Kamer heeft mogen behouden en wensen de Kamerleden voor de komende kabinetsperiode van harte Gods zegen toe.

Als SGP Tholen hebben we een kleine bijdrage geleverd aan de campagne met onze eigen livestream uitzending op 2 maart. Onze lijststrekker Kees van der Staaij kwam er zelfs voor naar Tholen. Alle gasten en medewerkers aan deze avond zeggen we nogmaals dank! U kunt deze uitzending altijd nog terugkijken via deze link.

In de gemeente Tholen werden ongeveer 70 stemmen minder uitgebracht op de SGP dan in 2017. Dat is een marginaal verschil. We hebben dan ook in de Eendrachtbode al die kiezers bedankt voor hun stem op onze partij.