16 februari 2018

Themabijeenkomst met agrariërs

 

Op donderdag 15 februari organiseerde SGP Tholen in samenwerking met ZLTO Tholen een bijeenkomst voor agrariërs, waarbij de nadruk op het mileu gelegd werd. 

Ruud Muijt, nummer acht op de kandidatenlijst, trapte de bijeenkomst af met een prikkelend betoog over irritatie van ammoniak en gevolgen van fijnstof, waarna de aanwezige agrariërs direct een en al oor waren. 

Jan Pieter Bijnagte, werkzaam bij Van Iperen te Westmaas, gaf vervolgens op een boeiende manier een lezing over de verzilting, van wereldwijd tot op micro-niveau. Diverse oplossingen kwamen aan bod, waaronder het telen van zout-tolerante gewassen en veredeling, maar ook het op pijl houden van het zoet-water niveau in het grondwater werd als een mogelijk oplossing aangedragen.

Tot slot kwam ook Hendrik Jan ten Cate, voorzitter ZLTO afdeling Tholen nog aan het woord, die onder andere wees op de goede samenwerking met de Thoolse SGP fractie.

Samen Tholen bouwen en bewaren. Samen met de ZLTO, samen met de agrariërs. Bouwen, in de zin van landbouw, en bewaren, in de zin van zorgen voor een goede bodem voor ons voedsel, maar ook bewaren, in de zin van goed rentmeesterschap!