16 maart 2018

SGP deelnemer aan Lagerhuis Debat van het Calvijn College

 

Op 16 maart gingen scholieren en raadsleden van bijna alle politieke partijen op Tholen met elkaar in debat. Voor de SGP waren dit de raadsleden Cees Verloop en Henk Geluk. In de eerste ronde van het debat werd er over een drietal stellingen gedebatteerd met klas 2D. Eén van de stellingen was:

-          Fractieleden moeten meer aandacht besteden aan gesprekken met jongeren.

Natuurlijk betrekt de Thoolse SGP graag jongeren. De kandidatenlijst van de SGP kent maar liefst 4 twintigers en 2 dertigers op de top 11 van de lijst. Deze kandidaten staan midden in de samenleving en hebben door vrijwilligerswerk in de kerk of op een andere wijze al veel contacten met jongeren.

Graag betrekt de Thoolse SGP de jongeren nadrukkelijk bij de politiek. Onlangs hield de SGP een inleiding tijdens de 12-uurs marathon voor het goede doel op een jeugdvereniging van een kerk. Eerder is ook een lespakket ontwikkeld en verspreid onder de basisscholen op Tholen en zijn er gastlessen gegeven.

Ook tijdens het tweede deel van het debat werd er over drie stellingen gedebatteerd. Dit keer met klas 3. Eén van de stellingen was:

-          Christelijk onderwijs moet blijven.

Een stelling die de SGP van harte onderschrijft. Belangrijk dat er identiteitsgebonden onderwijs mogelijk blijft. Onderwijsvrijheid is een groot goed. Zoals de levensovertuiging de opvoeding doortrekt, zo hoort dat ook te gebeuren in het onderwijs. Gelukkig kent Nederland nog een bijzonder onderwijssysteem. Scholen die door ouders zijn opgericht en bekostigd, de bijzondere scholen.

Mooi dat de jongeren van het Calvijn College dit debat hebben georganiseerd. Met veel enthousiasme deden de jongeren mee aan het debat. Graag komt de SGP nog eens terug!

Kijk via onderstaande link een deel van het debat terug:

https://www.youtube.com/watch?v=uLFdXaZWR-k&feature=share