17 september 2013

Motie vestingwallen

Tijdens de laatstgehouden raadsvergadering van de gemeente Tholen is er onduidelijkheid ontstaan over de motie rondom de vestingwallen in de kern Tholen.

De motie, die gesteund werd door alle fracties in de raad, werd op het laatste moment niet ondertekend door de fracties van de PvdA, VVD,  CDA en de SGP.

De reden van de SGP om de handtekening in te trekken is gelegen in het feit dat we na, uitleg van het college, de wethouder gelegenheid wilden geven om nogmaals met het comité Oude Veste in gesprek te gaan.

Wethouder Oudesluijs, had voor de vergadering meegedeeld aan het college en aan de fractievoorzitter van zijn eigen partij, dat hij dreigde als wethouder op te stappen als deze motie zou worden aanvaard.

Als coalitiepartij vonden wij dat een erg zwaar dreigement. Onze intentie met de motie was, om de extra uitgaven rondom de Vestingwallen te stoppen, en niet dat een wethouder zijn taak zou beëindigen.

Ik heb wethouder Oudesluijs meegedeeld, dat wij bij de begrotingsbehandeling er op terug zullen komen en dat wat ons betreft er geen extra geld voor de Vestingwallen uitgetrokken mag worden.

 

Bert van Eenennaam

Fractievoorzitter SGP