4 november 2017

Behandeling begroting 2018

 

Beschouwing SGP Tholen op begroting 2018 in 10 tweets:

#1. Het leven is kwetsbaar. Wie zal deze begroting uitdienen? We stellen deze plannen vast in het besef van de ernst van leven en sterven.

#2. We tornen niet aan geld wat nodig is voor het sociaal domein; totaal 22 miljoen. Ondanks overschrijding WMO en jeugdzorg. Tholen is sociaal!

#3. Veel aandacht voor onze mantelzorgers. Deze mensen zijn altijd voor een ander in de weer. Zij verdienen onze steun, afleiding en training.

#4. Investeren in goede schoolgebouwen. Goed onderwijs begint bij een gezond klimaat op school. Combineren met andere gebouwfuncties in kernen.

#5. Verder verbeteren van dienstverlening. De gemeente moet er zijn voor burgers en bedrijven,  goed bereikbaar zijn en open staan voor ideeën.

#6. Actief werken aan agenda voor bestuurlijke samenwerking en vernieuwing. Bestuurskracht Tholen moet goed zijn, zodat we zelfstandig blijven.

#7. De verkeersknelpunten bij Oud-Vossemeer en de Grindweg in Tholen met Provincie oplossen door middel van een rondweg en extra ontsluitingen.

#8. Met detailhandel om tafel. Een plan van aanpak opstellen en uitvoeren. Combineren met Promotie en  Acquisitieplan. Verbeteren winkelbestand.

#9. Extra geld voor onkruidbestrijding en zoeken naar de juiste behandelmethode nu Roundup niet meer mag. Inspelen op klachten die binnenkomen.

#10. We kunnen alleen instemmen met beleid in de begroting dat niet in strijd is met Gods Woord. Ps.119:105 “Uw woord is een lamp voor mijn voet”3

 

En ja, tijdens de gemeenteraadsvergadering hebben we er wat langer bij stil gestaan. Gemist? Lees onze bijdrage hier terug.