HomeNieuwsEen zonnige dag, bijna honderd vrachtauto’s en veel vrijwilligers

Een zonnige dag, bijna honderd vrachtauto’s en veel vrijwilligers

Een zonnige dag, bijna honderd vrachtauto’s en veel vrijwilligers

Publicatiedatum: 8 jun. 2017

SGP-fractieleden steken handen uit de mouwen bij traditionele truckersrit

Meerijden in een vrachtauto. Mensen langs de route die zwaaien en na afloop nog een lekkere snack. Reden genoeg voor veel gehandicapten om uit te kijken naar de truckersrit.

Wie er in Tholen niet aan dacht dat het afgelopen zaterdag de dag van de truckersrit was, werd er door het claxonneren wel aan herinnerd. Veel mensen namen de moeite om de gehandicapte vrienden naast de route toe te zwaaien, tot groot plezier van de chauffeurs en hun passagiers. Een dag vol glunderende gezichten. Een aantal van hen gingen zelfstandig mee, anderen moesten daarbij geholpen worden. En juist daar kwam de inzet van de vrijwilligers van de SGP van pas.

Fractieleden en andere betrokkenen bij de lokale SGP-fractie staken afgelopen zaterdag de handen uit de mouwen en hielpen bij de voorbereidingen van de truckersrit. De donderdag voorafgaand werd er geassisteerd bij het opzetten van de grote tent op het terrein van de Schutse in Oud-Vossemeer en zaterdag hielpen zij bij het in- en uitstappen van de passagiers. Ook een vrachtwagen van DEK opleidingen voorzien van SGP logo’s nam deel aan de truckersrit. De SGP-fractie wilde hiermee benadrukken dat hulp aan en zorg voor mensen met een (verstandelijke) beperking van groot belang is en aandacht nodig heeft. Een steuntje in de rug voor allen die zorg hebben voor een gehandicapte gezins- of familielid!

Spreken over zorgtaken of onderwerpen rond het thema zorg in de raadzaal of commissie is één, maar het zelf ervaren in de praktijk is toch van een heel andere orde. Eén dag die ervaring meekrijgen is niet voldoende. De SGP-fractie van Tholen heeft daarom in 2017 ‘mantelzorg’ als specifieke thema gekozen. Einde van het jaar zal de SGP een symposium rondom ‘levenseinde’ organiseren. Ook zal er een themavond rond het onderwerp ‘levensbegin’ worden gehouden. Twee thema’s die volle aandacht krijgen in de media, maar waar de nuance veelal ontbreekt. De deelname aan de 15e truckersrit sluit goed aan bij de agenda van 2017.

Vrijwilligers zetten zich ieder jaar in om de truckersrit tot een succes te maken. Inmiddels was het alweer de 15e editie. Mooi dat dit kan. Tal van vrijwilligers en professionele zorgverleners zetten zich echter iedere dag in voor de zorg en begeleiding van gehandicapten. Een verantwoordelijk werk! De zorg voor mensen met een beperking heeft voortdurend aandacht nodig, ook in de gemeentepolitiek. Goede toegankelijkheid van gebouwen en wegen, maar ook voldoende werkplekken bij bedrijven zijn van groot belang. Ook de maatschappelijke discussie rond het beëindigen van het levensbegin en levenseinde speelt hierin een grote rol. Juist de truckersrit laat zien dat dit een onacceptabele ontwikkeling is in onze maatschappij.

SGP Tholen spreekt de wens uit dat integratie van mensen met een beperking steeds verder verbeteren zal. Voorzieningen en de zorg voor deze doelgroep dient volop steun vanuit politiek en samenleving!